Днес по време на поредното заседание по делото срещу прокурорския син Васил Михайлов стана ясно, че той се е сбил с друг задържан часове преди да бъде пуснат под домашен арест на 27 октомври миналата година.

През есента медии писаха, че Михайлов се е сбил с Георги Семерджиев - подсъдим за катастрофата, при която бяха убити две момичета пред хотел "Хемус" в София. После обаче от ГД "Охрана" отрекоха.

В рамките на това дело Михайлов е подсъдим за осем престъпления, като едно от тях е закана за убийство. Отделно обаче има и други два процеса срещу него - за хулигански ппояви.

Днес делото срещу него тръгна по същество от втори опит, той като съдията, с когото то стартира, замина на стаж в съда по правата на човека в Страсбург.

В рамките на процеса магистратският син отново поиска и да го пуснат - за да е със семейството си. Съдът обаче не уважи искането на Васил Михайлов за домашен арест. 

Не уважи искането и на трима от потърпевшите за обезщетения на обща стойност 40 000 лв.

Както и Клуб Z писа, жена от Перник събра смелост и изнесе факти за серийно насилие от страна на Васил Михайлов - син на зам. окръжния прокурор на града. След поредното му издевателство, в случая - над уважаван спортен деятел в града, стана ясно, че Михайлов тероризира Перник напълно безнаказано. Имаше и видео как рита паднал на земята полицай.

Делото ще тръгне по същество на 9 май с разпитите на четирима свидетели.

“Делото се отложи, защото на днешния етап бе проведено разпоредително заседание. На следващото – на 9 май ще започват с разпити на свидетели”, каза наблюдаващият прокурор Георги Иванов.

На въпроса за забележителните осем обвинения на съвсем младия мъж, прокурорът каза:

“Има, да. Знаете ли какво ще ви кажа - когато тръгна досъдебно производство, чак тогава се пуснаха оплаквания. Така или иначе влизаме в началната фаза."

Според адвоката и медиите са виновни, защото провокирали клиента му "да говори глупости”.