Петима души са загинали и осем са пострадали след стрелба в Луисвил, в американския щат Кентъки, предаде Ройтерс, като се позова на градското полицейско управление.

Нападателят е мъртъв. Той е един от петимата обявени загинали.

Осем души, двама от които полицаи, са пострадали и са настанени в болница. Всички са в тежко състояние. 

Заместник-началникът на полицията Пол Хъмфри заяви, че колегите му са били на мястото минути след като е бил подаден сигнал. Това се е случило около 8, 30 часа местно време в центъра на 625-хилядния град, близо до "Олд нешънъл банк" (Old National Bank) и бейзболния стадион "Слъгър фийлд". Започнала е престрелка с нападателя и двама от полицаите са били ранени. 

Хъмфри добави, че все още не е ясно дали нападателят е бил застрелян или се е самоубил. Според първоначалното разследване се предполага, че той е бил настоящ или бивш служител на банката. Бързата намеса на полицаите е предотвратила по-голям брой жертви.

В свое изявление пред медиите губернаторът на Кентъки Анди Бишър каза, че двама от загиналите са били негови близки приятели, а друг негов приятел е в болницата. Едва сдържайки сълзите си, той заяви, че случилото се е "ужасно", информира БТА.