Не знам какво да ви кажа в първия ден на 49-ото Народно събрание.

Последните няколко парламента са като събрание на етажната собственост, което се събира основно, за да се дърля кой да е домоуправител, кой - касиер, а в това време покривът тече и основите на сградата са опасно пропукани, но никой така и не стига до основния ремонт, защото…

Борисови от третия етаж от миналата година имат зъб на Петкови от петия, които пък са се съюзили с Иванови от втория, които пък вече 30 години не могат да се дишат с Нинови от първия…

Въпросът е, че докато за пети път тече един и същи скандал, Костадинови от шестия изглежда са пуснали кооперацията за продажба на руския пазар. Да не продължавам с метафората.

Тази страна има вече спешна нужда от такова редовно правителство, което да успокои хората, да възстанови нормалното функциониране на парламентарната република и да я тласне напред и нагоре. Въпрос на отговорност е, ако искаме да запазим сградата на българската държавност.

---

Текстът е публикуван във Facebook профила на Ивайло Мирчев, откъдето го препечатваме. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.