Дисциплинарната комисия на БФС наложи глоби на ЦСКА-София на обща стойност 13 300 лева заради инцидентите на публиката на “червените” на мача със “Славия” (2:0) на ст. “Александър Шаламанов” в “Овча купел”, пише сайтът на централата.

Част от гостуващата агитка потроши и запали седалки - по думите на боса на “белите” Венцеслав Стефанов - 1300, в началото на второто полувреме.

За този инцидент финансовата санкция е 5000 лв. - 2000 лв. за увреждане на имущество и 3000 лв. за запалените седалки, довели до двукратното спиране на играта.

Останалите глоби са обичайните - за бомбички, факли, димки, хвърлени към терена предмети, обидни възгласи…

Отделно от всичко това (13-те хиляди), ЦСКА-София е задължен да възстанови за своя сметка щетите на стадиона на “Славия”, така целият ремонт ще бъде платен от  “червения” клуб.

“Левски” също не е пожален заради различни прояви, свързани най-вече с използване на пиротехнически изделия на мача с "Локомотив" (София) - общо 8300 лв. 4000 лв. е глобата за изстреляни сигнални ракети. Личи санкция “за издигнат плакат с неприемливо съдържание” - 1000 лв. Имаше такива по адрес на Наско Сираков и управата на "сините".

В понеделник е мачът ЦСКА-София - “Левски”, след който се очертава нова порция тежки глоби и за двата клуба заради агитките им.