Защо да осъждам обезглавяванията? Те са част от войната.

Това обяви руският водещ Антон Красовски в коментар по адрес на поредицата от снимки и видеа, качени в социалните мрежи, от които става ясно, че руснаци са извършвали обезглавявания на украински военнопленници. В коментари под грозните сцени мнозинството от руските потребители реагират по два начина - с отрицание или приветствие на военното престъпление.

Красовски е избрал да върви по "златната среда".

"Сега ни показват едно старо видео, което явно трябва да ни отклони и да креснем: "Не бяхме ние! Ние не сме такива!" И действително - ние не сме такива. Това е част от войната. Войната превръща жестокостта в рутина, в ежедневно упражнение.

Няма такова нещо като война без жестокост. Тя няма нито предел, нито граници. Изплашиха ли ме тези снимки? Разбира се! Осъждам ли момчетата ни? Не! Никога няма да го направя!

Бог ще прочисти цялата тази измет, мерзост, низост, жестокост. Но ние трябва да победим, да победим на всяка цена. За да оцелеем и да се съхраним." 

Миналата година Красовски изпадна в немилост дори пред най-отявлените руски пропагандатори. Той призова руските войници да започнат да давят украински деца.

В резултат главната редакторка на RT Маргарита Симонян го осъди и свали предаването му от ефир... за няколко седмици.