Тервел Пулев победи Джоел Ходжгрийн-Пантерата в третия рунд на боксова гала в Коста Меса, Калифорния. След нокдаун щабът на американеца реши да прекрати двубоя, като хвърли кърпата, макар че съперникът на българина се изправи при отброяването.

В ъгъла на Тервел традиционно бе неговият по-голям брат Кубрат. Това бе първи мач за бронзовия олимпийски медалист от 22 май миналата година, когато записа единствената си загуба на професионалния ринг досега - по точки срещу руснака Сергей Ковальов, бивш световен шампион.

Балансът на Тервел е 18 мача, 17 победи (14 с нокаут), 1 поражение.

Още в първия рунд пролича кой е по-добрият боксьор, макар и той да бе повече предпазлив и опознавателен. Българинът го спечели, пласирайки по-чисти удари, сред които се открои ляв прав в главата на Ходжгрийн.

В края на втората част Пулев разклати своя съперник с добра серия. Гонгът спаси Пантерата. Съдията на ринга му направи няколко забележки за навеждане.

Това продължи и в третия, в който превъзходството на Тервел Пулев стана още по-отчетливо. Ходжгрийн явно нямаше сили, затова и при нокдауна хората му прецениха да не рискуват здравето му. Бяха предвидени осем рунда.

По-късно тази година вероятно ще се търси нов съперник на Тервел. Наскоро пък се заговори - най-вече покрай публикации в британската преса, че Кубрат Пулев е потенциален съперник на Дилиън Уайт, един от най-силните в тежка категория. Самият Уайт спомена Кобрата, той пък отвърна, че е готов да излезе срещу него.