Росен Желязков (ГЕРБ) бе избран за шеф на парламента с гласовете на ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Има такъв народ". Той събра общо 136 гласа - 67 от ГЕРБ, 58 от "Продължаваме промяната - Демократична България" и 11 от "Има такъв народ". Това показва разпечатката от гласуването, разпространена от пресцентъра на парламента.

ГЕРБ имат общо 69 депутати. Двамата депутати, които не са гласували "за" Желязков са Десислава Трифонова и Любен Дилов-син, като и двамата не са били в залата, защото не са участвали и в другите гласувания - а формално Дилов още не се е и заклел като депутат.

По-интересно е кои са шестимата депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България", които не са подкрепили Желязков. Втората сила в парламента има общо 64 мандата.

Желязков не е бил подкрепен от Константин Бачийски, Манол Пейков, Михаил Камбарев, Настимир Ананиев, Радостин Василев, Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта.

От всички тях само Пейков не е бил в залата изобщо днес, тъй като не е участвал и в останалите гласувания. Докато другите петима са пропуснали само гласуването за Желязков.

Всички 11 депутати от "Има такъв народ" са подкрепили Желязков.