Семейството на Михаел Шумахер възнамерява да съди германско списание заради "интервю" със седемкратния шампион на "Формула 1". Всъщност, медията провела разговор с чатбот, представящ се за великия пилот, предаде "Гардиън".

Шумахер не се е появявал на публични места от края на декември 2013 г., когато получи тежка мозъчна травма при инцидент със ски по време на семейна почивка във Френските Алпи.

Това не попречило на Die Aktuelle да постави на корицата на последния си брой снимка на усмихнатия Шумахер, придружена с обещаващото заглавие:

"Михаел Шумахер, първото интервю".

"Шумахер" разкрил за читателите на изданието, че животът му много се е изменил след катастрофата.

"Това беше ужасно време за жена ми, децата ми и цялото семейство. Бях толкова тежко ранен, че лежах месеци наред в нещо като изкуствена кома, защото иначе тялото ми нямаше да може да понесе всичко това", обяснил изкуственият интелект.

След инцидента с най-успешния пилот в историята на "Формула 1" (единствено британецът Люис Хамилтън изравнява постижението му от 7 шампионатни титли), семейството на Шумахер пази личния му живот в тайна. Достъпът е ограничен до най-близки роднини и приятели. Рядко се дава информация за неговото състояние.

"Живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко възможно, за да подобрим състоянието на Михаел и да се уверим, че той се чувства комфортно. И просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка", разказва Корина Шумахер в документален филм на Netflix от 2021 г. 

Тя подчертава, че е много важно съпругът ѝ да продължи да се наслаждава на личния си живот.

"Михаел винаги ни е защитавал, сега ние защитаваме Михаел".

Мик Шумахер - синът на легендата на "Ферари", в момента е резервен пилот на "Мерцедес" във "Формула 1".