„Това, което ще видите във видеото е строяща се нова детска градина в район „Оборище“. Ако не я виждате, значи не гледате достатъчно внимателно или не сте си сложили очилата, през които гледа районния кмет“, обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във Facebook.

Той разказва, че преди ден кметът на „Оборище“ Николай Александров реагирал на твърдението му по БНТ, че не е построил за 4 години нито една нова сграда на детска градина.

Районният кмет публично заявил: „Започна изграждането на новата детска градина в район „Оборище“ на мястото на т.нар. животински пазар, разположен близо до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Данаил Николаев“.

„Това, което виждате е започналото строителство“, казва Георгиев във видеото.

И допълва, че „Демократична България“ управлява голяма част от София – някои райони от четири,  а други от 8 години.

„Резултатите в строителството на детски градини, за което кметовете на райони получават пари след като изберат изпълнител и проектират, е красноречив“, казва шефът на СОС.

Според него за съжаление и в други два големи района на София, управлявани от ДБ, няма нито една построена нова сграда на детска градина за 4 години – това са „Слатина“ и „Красно село“.