"Това, което се вижда от снимките от покушението на Гешев, е по-скоро като пиратка, уплашила зайци."

Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев коментира предполагаемия опит за атентат срещу главния прокурор пред журналисти в парламента днес. Той е пореден член на ПП, който изразява съмнения, че става дума за реален опит за убийство на обвинител №1.

Василев коментира кратко и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че бива готвен за "пожизнен финансов министър", като отбеляза, че откакто участва във финансите на държавата, бюджетният дефицит е 2,9-3%.

"В същото време България се появи в първите места на положителните класации, включително и по ръст на заплатите. Това се случва с добра финансова политика, когато парите отиват за фирмите и хората, а не по шкафчетата", допълни Василев.

Другото, което разбрах, е, че сме манипулирали статистиката, според г-н Борисов, каза Василев. "Пет месеца, след като сме напуснали властта, сме манипулирали Евростат и НСИ. Мисля, че няма нужда от коментар", допълни той.

Василев беше помолен да коментира и думи на лидера на ГЕРБ, че е единственият приятел на ПП-ДБ. Той реагира така – "Да пази Господ Борисов да е единственият им приятел".