Здравният министър Петър Москов няма да се кандидатира за кмет на София. Това научи Клуб Z от източници от ДСБ. Името на Москов бе завъртяно от социолози, след като се оказа, че той е с най-висок рейтинг сред министрите. Според последното изследване на "Галъп" той има 27% положителни оценки, като увеличението от декември до януари е 13%.

В ДСБ са убедени, че появилите се информации за евентуална кандидатура на Москов, както и анализите за това какви биха му били шансовете срещу Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) са поредното активно мероприятие, инциирано от среди, които са против правителството. "Целта е да вкарат Москов в обяснителен режим", коментира депутат от Реформаторския блок (РБ). Според него подобни слухове целят и да накърнят публичния образ на Москов, тъй като веднага възникват съмнения доколко реформите здравеопоазването ще бъдат реализирани.

В ДСБ смятат, че зад поредната инсинуация стои ДПС. Такова бе мнението на лидера на партията Радан Кънев относно една друга атака срещу Москов. Преди дни КНСБ му поиска оставката, защото според синдиката здравното минстерство изготвя наредба, в която се предвижда пациентите да получават медицински грижи срещу заплащане. Впоследствие се оказа, че в КНСБ са мотивирали искането си с работен документ, който отдавна не е в сила.

Реформаторите са убедени, че ще успеят да издигнат единни кандидатури за кмет в повечето общини и най-вече в големите градове за предстоящите наесен местни избори. В блока не отричат, че вероятно ще има различия при номинациите, както бе и за листита за парламентарния вот, но смятат, че те ще бъдат преодолени. "Ще отстояваме своята идентичност". Така депутат от блока коментира възможността в отделни общини да бъдат подкрепни кандидати на ГЕРБ.