"Наполи" стана шампион на Италия за първи път от 33 години насам, като последната титла преди и на теория спечелената снощи бе с Диего Марадона в отбора. 

Тимът от юга направи 1:1 като гост на "Удинезе" и има 16 точки аванс пред втория "Лацио", така е недостижим цели 5 кръга преди края. Домакините поведоха в 13-ата минута чрез Ловрич, но гостите натиснаха и този път свършиха работата си. В 52-ата минута Виктор Осимен хвърли в диви празненства неополитанците.

Точно на тях посвети триумфа старши треньорът на тима Лучано Спалети в първото си изявление пред медиите. Той изрази задоволство, че с играчите му са дарали на юга този категоричен успех, "който хората ще помнят в трудните си дни".

Феновете на "Наполи" напълниха стадион "Диего Армандо Марадона" в града си, където гледаха мача на огромни екрани, а след това празнуваха до малките часове по улиците, заляли улиците и площадите. По информации в медиите броят им е бил поне 10 хиляди.

Това е трета титла в историята на клуба, като предишните бяха точно по времето на аржентинеца - през 1987-ма и 1990 г. След това имаше години на финансови проблеми, фалит и изпадане от елита. 

Таранът Виктор Осимен е с основна заслуга с 21 гола в 26 мача. А на 64 години Лучано Спалети е най-възрастният старши треньор, който печели титлата на Италия. 

До края на сезона ще се решат местата в топ 4, като шест отбора водят битка за другите три места в Шампионската лига. Не толкова интересно е в дъното, където тимът на "Сампдория" е почти изпаднал, а по този път върви и "Кремонезе".