В Анкара по време на среща на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество украинският депутат Александър Мариковски нападна с юмруци секретаря на руската делегация Валерий Ставицки. Впоследствие руснакът е хоспитализиран.

По този начин руската агенция ТАСС отрази съприкосновението между двамата представители - непровокирана агресия на украинец срещу руснак.

Причината за поведението на Мариковски е изяснена от публикуван в социалните мрежи клип на украинския журналист Денис Гороховски, предаде руската версия на "Свободна Европа". 

На кадрите се вижда как Ставицки се промъква зад "агресора", издърпва украинското знаме от ръцете му и започва да отстъпва. Тогава украинският депутат се нахвърля върху руснака и след един юмрук в главата си връща знамето.

Руските канали в "Телеграм" твърдят, че Мариковски се е появил със знаме зад депутатката от Държавната дума Олга Тимофеева, докато е давала коментар пред журналисти.

По-рано по време на заседание на Парламентарната асамблея представители на Украйна направиха опит да прекъснат речта на руската делегация, като развяха знамената си. Стигна се до словесна престрелка между участниците в срещата.

Председателят на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп призова участниците да се въздържат от "неуместни действия".