Седем души бяха убити днес, след като автомобил се вряза в автобусна спирка пред център за настаняване на мигранти в Баунсвил, щата Тексас, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Шофьорът на колата е задържан и се намира в болница, съобщиха местни телевизии.

Инцидентът е станал в 8:30 ч. местно време близо до центъра "Озанам", където са настанени мигранти и бездомници, съобщиха телевизии Си Би Ес и Ен Би Си, цитирайки лейтенант Мартин Сандовал от местното полицейско управление.

Сред убитите има мигранти, допълни полицейският служител пред телевизия "Фокс нюз".

"Водим разследване за това дали заподорзеният е бил под въздействието на опиати по време на инцидента", каза Сандовал.

Граничният град Браунсвил е едно от местата в САЩ, където пристигат потоци от мигранти от съседно Месксико, посочва Ройтерс.

Службите проверяват мотивите на стрелеца, убил 8 души в Далас

Служители на федералните служби за сигурност проверяват дали стрелецът, който уби осем души в търговски център в Далас, се е интересувал от идеологията на за върховенство на бялата раса, като се опитват да открият мотив за нападението, заяви служител на правоприлагащите органи пред Асошиейтед прес, като предупреди, че разследването е в начален етап.

Федералните агенти преглеждат акаунти в социалните мрежи, които според тях е използвал 33-годишният Маурисио Гарсия, и постове, които изразяват интерес към неонацистки и расистки възгледи, каза служителят, пожелал анонимност, който няма право да обсъжда публично подробности от разследването.

Когато е бил убит от полицията, Гарсия е носел на гърдите си емблема с надпис "RWDS" - акроним на фразата "Десен отряд на смъртта", популярна сред десните екстремисти и групите, вярващи в превъзходството на бялата раса, каза служителят.

Освен прегледа на постовете в социалните медии федералните агенти са разпитали членове на семейството и познати на Гарсия, за да изяснят идеологическите му убеждения, добави служителят. Преглеждат се и финансови документи, онлайн публикации и други електронни медии.

Началникът на полицията на град Алън Брайън Харви е отказал снощи да отговори на въпросите на АП, като каза за разследването: "Всъщност нямаме много информация".

Тексаският департамент за обществена безопасност идентифицира Гарсия като предполагаемият извършител на убийството на осем души в търговски център в Тексас. 33-годишният мъж беше смъртоносно прострелян в събота от полицай, който случайно се намирал в близост до мястото на нападението.

Служител на органите на реда заяви, че следователите претърсват мотел в Далас близо до междущатска магистрала, където Гарсия е бил отседнал. Според него полицията е открила на мястото на инцидента множество оръжия, включително пушка тип АР-15 и пистолет, информира БТА.