На шофьора, който е задържан за катастрофата от тази нощ в София, при която загинаха двама пешеходци, не му е направена към момента кръвна проба за алкохол и наркотици. Това посочи инспектор Борислав Михайлов от „Пътна полиция“ на брифинг за медиите.

По думите му разследващите трябва да преценят дали e необходимо такава проба да бъде направена. Полевите тестове за забранени субстанции, направени на място на произшествието, са отрицателни.

На въпрос, когато има разминавания между полевите тестове и свидетелските показания, не би ли следвало да се направи кръвна проба, инсп. Михайлов заяви: „Ами, не! При положение, че тестовете са отрицателни, не е необходимо”. И добави: „Разследващите трябва да преценят има ли нужда от кръвна проба”.

Инспектор Михайлов обясни още, че няма данни към момента, че шофьорът е преследван от полицията непосредствено преди катастрофата, информира БТА.

От „Пътна полиция“ потвърдиха, че става дума за млад водач, който има книжка от скоро. Инспектор Михайлов каза също, че тепърва ще се установява с каква скорост е шофирал водачът.

Все още не е установена самоличността на загиналото момиче, заяви той.

"Шофьорът не беше адекватен. Видях човек в нетрезво състояние, залиташе и не можеше да асимилира какво се случва." Това твърди пред Нова тв свидетел на тежката катастрофа в София, при която загинаха двама младежи.

„В огледалото гледах, че кола се движи с невероятна скорост и приближава. Дръпнах се в дясната лента, за да може той да мине. Не стана - удари ме и ме отмести. После блъсна такси, продължи да се движи и удари още две колиМомичето минаваше на зелен светофар, а шофьорът на чисто червено. Блъсна я буквално. Имаше трима паднали на земята - двама от тях станаха, а един - не. За момчето разбрах, че е починало”, добави той.

Сигналът за катастрофата е подаден около 00:15 часа тази нощ. Тя се е случила в района на бул. „Сливница" и ул. „Русе“. Загинали са момче на 23 години и момиче на видима възраст 19 години. Те са пресичали на пешеходна пътека от ляво на дясно. Малко по-късно автомобилът се е ударил в метален стълб вдясно, по посока на движението.

Шофьорът на колата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.