Мария Бакалова ще снима филм за новата Студена война - при Путин. Тя ще влезе в ролята на руска секс агентка.

Номинираната за "Оскар" българска актриса ще си партнира с два пъти номинирания за "Сезар" Жан Рено, Тай Симпкинс, познат на публиката от "Джурасик свят", и Кони Нилсен, участвала в "Гладиатор", са звездите в новия екшън "Birdseye" ("Птичи поглед"), съобщи електронното издание "Дедлайн". 

Сценарият стъпва върху книгата "Sexpionage: The Exploitation of Sex by Soviet Intelligence" ("Сексшпионаж: Употреба на секса от съветските тайни служби"). Филмът разказва историята на бедна, млада рускиня, въвлечена в кръстоносния поход на Владимир Путин за подновяване на Студената война.

Тя има добра кариера във Вашингтон като т. нар. лястовица - руска агентка изкусителка, която събира чувствителна информация, залагайки и на сексуални умения.  Героинята е шпионин от висок клас, преди любовта от детските ѝ години - междувременно превърнал се в безмилостен убиец, да бъде изпратен от Русия, за да я убие. 

"Винаги са ме привличали персонажи от региона, в който съм родена", каза Мария Бакалова по повод новия филм, в който ще изпълнява главната роля.

"Харесвам независими, талантливи жени, а Нина е точно такава. Много се вълнувам, че ще играя тази роля. Нямам търпение."

Мария Бакалова озвучи гласа на кучето Космо в "Пазители на галактиката 3". Предстои премиерата на "Unfrosted" ("Незамръзнал") - продукция на "Нетфликс", с Мелиса Маккарти и Хю Грант. Родената в България актриса ще участва и в комедия на "Парамаунт" заедно със Себастиан Стан.