Бившият лидер на БСП Сергей Станишев  се оказа на едно мнение с настоящия Михаил Миков относно сътрудничеството с АБВ на местните избори. 

Това стана ясно днес малко преди началото на пленума на БСП. Попитан каква трябва да бъде позицията на партията към АБВ Станишев отговори: "Основното, което трябва да направим е да изработим позиция относно програмата на правителството. В нея твърде периферно са засегнати важни въпроси като бедността, липсата на работа, икономическото развитие. Това е една дясна програма и всеки, който я подкрепя, споделя дясна политика. Сами може да си отговорите на другия въпрос".

Миков вече заяви, че АБВ е част от дясно правителство и освен това е нанесло тежък удар върху левицата с отнетите 100 хил. гласа на парламентарните избори.

В дневния ред на пленума са политическата позиция на БСП и поведение на парламентарната й група. Соцръководството ще обсъжда и организационното състояние на партията и начините за нейното затвърждаване в обществото, както и насрочването на конгрес.