Всички анализатори, които се възхищават как ГЕРБ предложили да махнат Гешев и това бил гениален ход към ПП-ДБ, на практика признават, че няма независима съдебна власт.

Това е класическата дефиниция на завладяна държава.

А ако цялата ситуация е резултат на дълбока стратегия на ПП-ДБ, то ще съм силно впечатлен. Вместо рязко да откажат на ГЕРБ, ПП-ДБ започнаха да се правят на несигурни и да бавят решението си.

Всички анализатори говореха колко са зле и как са притиснати до стената и как трябва да приемат условията на ГЕРБ. За съжаление на самите ГЕРБ, те сами си повярваха на собствените опорни точки и решиха, че наистина са притиснали ПП-ДБ до стената. И станаха небрежни.

Изнервиха се. Искаха всичко да стане по-бързо. И допуснаха фрапантна грешка. В бързината си да предложат още и още, за да притиснат ПП-ДБ да им станат смокиново листо, те издадоха нещо, което отдавна подозирахме. Че няма независима прокуратура, че няма независима съдебна система, че няма институции. Всичко се диктува само от едно място. Признаха завладяната държава.

Ако това е било стратегия на ПП-ДБ, трябва да им благодарим. За пръв път някой успява да изнерви ГЕРБ дотолкова, че да получим публично доказтелство за завладяната държава.

Вече може да се уведомят европартньорите, че с терористи, завладяли държавата, не може да се преговаря.


Спокоен ден!

----

Текстът е публикуван във фейсбук страницата на Любомир Аламанов, откъдето го препечатваме. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.