Днес Берлин бе блокиран за повече от два часа, след като екоактивисти от групата „Последното поколение“ се залепиха с лепило на най-оживените улици в града с нов вид лепило. То се премахва по-трудно и отнема повече време хората да бъдат отлепени от асфалта.

Магистралите в района на града бяха особено засегнати. По данни на Центъра за пътна информация закъснения до два часа е имало на магистрала А100 в двете посоки и на магистрали А111 и А115 в посока центъра на града.

В градския трафик на Берлин бяха засегнати най-малко 17 места. Много автобусни маршрути също бяха ограничени от блокадите.

През изминалата седмица активистите си бяха взели почивка. В понеделник, според собствените изявления на активистите, групата е използвала смес от пясък и лепило, за да отнеме допълнително време за отлепяне на залепените ръце от асфалта.

Така например на кръстовището на улиците „Данцигер Щрасе“ и „Пренцлауер Алее“ се наложило полицейските сили да използват резачки, за да отстранят демонстрантите от пътя. След това службата за гражданско строителство трябваше да ремонтира пътя.

Освен това по време на един от протестите екоактивист се е залепил за джантата на предна гума на джип. В този случай се е наложило цялото предно колело да бъде отстранено от служители на спешна помощ.