Официалните ръководители на "специалната военна операция" в Украйна - военният министър Сергей Шойгу и генерал Валерий Герасимов - са "морални уроди и пълни безделници".

Така бяха окачествени от терориста, бивш военен министър на сепаратистите в Донецк и понастоящем военен блогър Игор Гиркин.

"Това, че Герасимов и Шойгу са морални уроди и пълни безделници, е ясно за всички на фронта, не само на "Вагнер". Това, че са крадци, е известно не само на фронта, но и на много други места. Това, че са кретени, навярно знае цялата страна. Или поне се досеща, съдейки по резултатите от "специалната военна операция".

Това не е първият път, в който Гиркин си позволява да обижда двамата влиятелни лидери - провинения, за които обикновеният руски гражданин може да получи сурова присъда. Военният блогър често критикува Шойгу и Герасимов заради некомпетентния начин, по който водят руската офанзива от началото на 2023 г. и въобще заради отказа на Москва да обяви пълномащабна мобилизация в Русия.

Гиркин бе сред тримата осъдени за свалянето на малайзийския пътнически самолет над Украйна през 2014 г.

Спекулира се, че той разполага с неопровержими доказателства за отговорността на Москва за удара срещу самолета и заради това Кремъл толерира личната му "свобода на словото.