Зари Маструцо ще се бори за титлата "Мис Италия" на тазгодишното издание на един от най-старите европейски конкурси за красота. 23-годишното момиче всъщност се ражда Захаринка Борисова в Белоградчик, разказва Нова ТВ.

Майка ѝ е на 16 години, баща й - на 18, родена е преждевременно, а родителите ѝ я изоставят в болницата. След това отива в дом за деца.

"С другите деца ходехме в обикновено училище, където постоянно ни се подиграваха, хвърляха ни храната, удряха ни. Когато растеш без родители, се научаваш да се защитаваш, да се биеш и си мислиш, че този начин на живот е нормален, защото не познаваш друг", разказва тя.

Само една от служителките в дома за деца в Белоградчик се е държала добре с децата, разказва тя. След няколко години, когато става на 9, обаче бива осиновена от италианско семейство - инженер и университетска преподавателка.

"Избухнах в плач - не исках да си ходя", споделя тя.

Като малка била "грозна" и "пълничка" - по нейни думи, подигравали ѝ са се и за цвета на кожата. Сега учи туризъм и иска да се занимава с мода.

Не помни почти нищо от годините си в България и от българския език - защото не е имала с кого да си говори. Налагало й се е години наред да посещава психолог, за да осмисли това, което ѝ се е случило като дете.

Попитана дали се чувства повече българка или италианка, Зари отговаря:

"И от двете по-малко. Мило ми е, когато някой говори за България, ако гледам някакво състезание с българи, винаги викам за тях."

Като дете се е връщала в родината си само веднъж. Сега иска да го направи отново - след полуфиналите на Калабрия и финала през септември на "Мис Италия".