Киев отново стана обект на руска въздушна атака през изминалата нощ, а властите съобщиха за паднали отломки в три квартала на украинската столица и пожар на покрива на жилищна сграда, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Пожар на покрива на девететажна сграда в един от жилищните комплекси на район Днепровски", написа в Телеграм кметът на Киев Виталий Кличко, като добави, че все още няма информация за жертви.

Пожарът е причинен от "падане на отломки", уточни ръководителят на гражданската и военна администрация на Киев Сергий Попко, като призова населението да остане в бомбоубежищата.

Други отломки паднаха на няколко улици в кварталите Дарницки и Соломянски, каза Попко, като обясни, че информацията за щетите и възможните жертви се проверява.

В 00:45 ч. местно време украинската армия съобщи, че дронове "Шахед" се насочват към района на Киев.

Властите съобщиха за експлозии там, както и в Черниговска обалст.

Системите за противовъздушна отбрана действат в Киевска и Черниговска области, съобщи украинската армия.

Същевременно руската Дума прие окончателно закон, който позволява да се провеждат избори в условията на военно положение. Това съобщава руската версия на "Свободна Европа". Законът позволява да се проведат парламентарни и губернаторски избори в контролираните от Русия територии в Украйна.

Външното министерство на Русия обяви за издирване прокурора от международния съд Карим Хана. Това съобщава сайтът "Гордон".

Като основание за издирването се посочва член от наказателния кодекс.

Преди два месеца съдът издаде заповед за арест на Владимир Путин.