"Манчестър Сити" предсрочно стана шампион на Англия - за трети пореден сезон и за пети в последните шест. В 37-ия кръг основният съперник на "гражданите" - "Арсенал", загуби с 0:1 като гост на "Нотингам Форест", който пък по този начин подсигури оставането си във Висшата лига.

Кръг преди края "Сити" води с 4 т. пред "топчиите", като има да изиграе още три двубоя - утрешният с "Челси" и още два идната седмица, докато на лондонския тим остава само един. 

Отборът на Пеп Гуардиола може да постигне исторически "требъл", за който е необходимо да ликува в два финала - за Купата на Футболната асоциация срещу "Манчестър Юнайтед" на 3 юни и в Шампионската лига седмица по-късно с "Интер" в Истанбул.

За "Арсенал" остава утехата, че се завръща в шампионския евротурнир от есента.

По-рано днес "Манчестър Юнайтед" също направи важна крачка да си осигури място в топ 4 с победата с 1:0 срещу "Борнемут" като гост. В същото време "Ливърпул" едва се докопа до 1:1 с "Астън Вила". Така до края "червените дяволи" се нуждаят от 1 точка в двете си домакинства, докато "Ливърпул" има да изиграе само един мач. "Юнайтед" е с 3 т. преднина. Трети е "Нюкасъл", като двата съперника са с по 69 т.

Сезонът във Висшата лига приключва идната неделя, а през седмицата ще се изиграят отложени срещи.