"Ферари" предлага 40 млн. паунда (46 млн. евро) годишна заплата на седемкратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, пише британското издание "Дейли мейл".

На този етап няма официален коментар от италианския тим (или компанията зад него) и от пилота. За такъв бе потърсен босът на "Мерцедес" Тото Волф, който заяви, че с Хамилтън били "като кръвни братя" и той нямало да напусне. По-рано тази година Волф каза, че той и отборът държат много на Люис, искат да го задържат, но ако реши да си тръгне няма да го спират.

Договорът на англичанина с "Мерцедес" изтича в края на този сезон и Хамилтън може да напусне свободно, въпреки че на няколко пъти изрази желание да остане при "сребърните стрели". От друга страна постоянно критикува колата на тима, която втори сезон не е конкурентна на тази на "Ред Бул". 

Според Дейли Мейл обаче преговорите между Хамилтън и "Ферари" не само са в напреднала фаза, а и се водят лично от президента на италианската автомобилна марка Джон Елкан.

Плановете на "Ферари", която също вече от години изпитва трудности да създаде конкурентен болид, са Хамилтън да си партнира през следващия сезон с Шарл Льоклер. При този сценарий Карлос Сайнц ще напусне отбора и ще си търси друго пилотско място във Формула 1.

Втората опция на "Ферари" е да жертва Льоклер за Хамилтън. Така британецът ще си партнира със Сайнц, а състезателят от Монако ще кара с Джордж Ръсъл в "Мерцедес", твърди "Дейли мейл".

Хамилтън преследва рекордна осма титла във Формула 1, а "Ферари" опитва да спечели първата си от 2007 г. насам.