Националният съвет на ДСБ взе решение, че препотвърждава подкрепата си за Николай Денков като кандидат-премиер на "Продължаваме промяната - Демократична България". От партията заявяват, че не трябва да се поддаваме на политически интриги и шантаж, които целят връщането на страната в прокремълската сфера на влияние.

Ето решението на националния съвет на ДСБ:

Националното ръководство на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения от ПП – ДБ кандидат за министър председател – академик Николай Денков. Считаме, че няма промяна в политическия анализ, довел до подкрепата ни за него и постигнатата управленска формула.

Декларираме,че ще положим всички възможни усилия, за да бъде излъчен редовен кабинет, който да овладее изострената политическа криза и проведе необходимите реформи.

Демократи за Силна България взема политическите си решения с оглед националния интерес и не се поддава на политически интриги и шантаж, координирани от силите, които целят отклоняване  от евро-атлантическия път на България и връщането и в прокремълската сфера на влияние.