"Мария Габриел и Николай Денков водят преговори. Мисля, че са много близко до вземане на решения. От партията на промяната искат сами да си носят отговорност. Ние с ДБ отговаряме на техните искания. Ако има одобрени експерти от по-широк спектър, но това е тяхно право (на ПП - б.р.).

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод преговорите между първите две сили за създаване на правителство, които продължават и днес.

"Много е тежко времето, има да се вземат страшно тежки решения, не е по силите на една партия, но те имат високо самочувствие", допълни Борисов.

Той допълни, че още преди изборите е казал, че единственото добро е експертно широко правителство.

Борисов декларира, че не познава Ивайла Бакалова. По-рано в четвъртък сутрин бившият модел каза по Нова тв, че е получавала предпреждения от кръгове, близки до бившия премиер. „Няколко пъти хора от близкия кръг на г-н Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но имам семейство и две деца”, каза още тя и допълни, че нейни познати са чули, че „Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи”. Близките до манекенката обяснили, че това ще се случи рано или късно, защото бившият премиер бил „изключително отмъстителен”.

"След като направихме съдебната реформа, стана модерно всеки да  казва: "Бойко Борисов, Бойко Борисов". Оставате ме, вече от две години не сме на власт, нямате ли си друга фигура“, коментира още лидерът на ГЕРБ твърденията на Бакалова.