Пригожин, спри да крещиш. Знаем колко хора погуби в Бахмут.

Това обяви Адам Делимханов - чеченски депутат от "Единна Русия" и военен командир (награден е със званието "Герой на Русия" заради "прочистването на Мариупол"). Той често е определян като "дясната ръка на Рамзан Кадиров". През 2009 г. диктаторът посочи Делимханов за свой потенциален наследник на властта в Чечения.

"Видях в "Телеграм" обръщение на Евгений Пригожин, в което казва, че не е много наясно каква работа върши подразделението "Ахмат". Очевидно е, Женя, че ти не разбираш и няма защо да разбираш. Подразделението "Ахмат" както винаги изпълнява всички задачи, поставени от главнокомандващия. Ако не можеш да схванеш, може да кажеш място и време и ще ти обясним това, което не ти е ясно".

Делимханов обвинява Пригожин, че се е превърнал в "блогър", който само се оплаква от проблемите в руската армия и в липсата на боеприпаси за "Вагнер".

"Всички знаем колко много хора погуби в Бахмут за 7-8 месеца, докато ти беше ръководител. Спри да говориш и да крещиш, кажи място, където да се срещнем. Както каза Рамзан Кадиров - можем да решим всеки въпрос лице в лице. Престани! Знаем през тези 7-8 месеца колко те подкрепяше министерството на отбраната. Днес направлението "Маринка" в ДНР е най-сложното, всички знаем това. Но не крещим като теб, че ни липсва това или онова. На теб бе дадено повече, отколкото на всички, въпреки това - толкова много жертви, толкова много загинали. Затова спри да говориш, кажи място и ще решим въпроса, ако нещо не ти е ясно".

Вчера Пригожин се усъмни дали чеченският батальон "Ахмат", който се очаква да замени "Вагнер" на фронта в Украйна, ще успее да превземе цялата Донецка област.

"Що се отнася до освобождаването на определени населени места, разбира се, смятам, че те имат сили да го направят. Те нямат задачата да освободят цялата ДНР. И Кадиров, доколкото разбирам, не е говорил за това. Те ще бъдат ангажирани в определени области, в които ще действат", каза той.