Линда Маккензи, по-известна като съпругата на Кирил Петков, издава първата си готварска книга с рецепти без глутен, захар и мляко, подходящи за хора с хранителни алергии и здравословен начин на хранене, съобщават издателите от „Книгомания“.
Книгата излиза в две издания – на български и английски език, с дизайн на Тодор Манолов. Фотограф на корицата е Костадин Кръстев-Коко, а в изданията са използвани снимки на Любомир Асенов, Виктор Попов, Слав и Хубен. Преводът на българското издание е на Людмила Слокоски.
Линда Маккензи-Петкова е създател и двигател на сладкарница. Своето кулинарно пътешествие започва от остров Ванкувър с рецептите на семейството си, чиито корени са от Нова Скотия, Онтарио и Германия, преминава през Брюксел, Торонто, Бостън и завършва в България. За радост на трите си дъщери – Ванеса, Ема и Ани, както и на съпруга си Кирил Петков, винаги успява да ги изненада с прекрасна и здравословна храна, посочват издателите.
В „Кулинарният свят на Линда“ са включени 70 рецепти, обособени в раздели „Закуска по всяко време“, „Салати“, „Супи“, „Сандвичи“, „Предястия/дипове“, „Основни ястия“.
„Представям ви традиционни семейни ястия, има и кулинарни изкушения за празници. Всички те са любими на семейството ми и са приготвяни по различни поводи. Това е нашата история, разказана от мястото, което всички у дома обичаме – кухнята. Надявам се да намерите нещо ново, което да ви вдъхнови, и да изградите свой кулинарен свят. Моят съвет е да не се страхувате да експериментирате. Събирането им в книга всъщност е доста удобно за мен, защото вече ще трябва да отварям само една кулинарна книга, вместо някоя от многобройните си тетрадки с рецепти, които буквално се разпадат и са целите в петна от употреба. За мен, тайната на великолепното ястие се крие в истински добрите продукти. Сезонни, пресни, местни. България в това отношение има едни от най-чудесните плодове и зеленчуци“, разказва Линда.
„Тази книга е семейна – нашите рецепти и история!“, казва тя и отваря вратите на дома и на кухнята си за хората, които имат интерес към здравословната кухня или пък за онези, които търсят кулинарни експерименти.
Още по темата
- "Така се натъпкахме, че баща ми скришом си разкопча копчето на корема и за да не забележат неговия либерализъм, покри се с кърпата" (ОТКЪС)
- Рангел Вълчанов, Юз Алешковски и защо не трябва често да безпокоим небесата (ОТКЪС)
- "Остава въпросът дали компютърът, такъв какъвто е днес, щеше да бъде изобретен без Атанасов?" (ОТКЪС)
- Цвета Караянчева се хвали с книга за Родопите, издава я Иван Гранитски
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и днес, за да научите новините от България и света, и да прочетете актуални анализи и коментари от „Клуб Z“. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 държави на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на истинска, независима и качествена журналистика. Вие можете да допринесете за нашия стремеж към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият поръчител на съдържание да сте вие – читателите.
Подкрепете ни