Ден, след като беше обявен съставът на правителството с втория мандат  и след като от ДПС обявиха, че няма да пречат на този кабинет с двама ротационни премиери, от "Продължаваме промяната" решиха да публикуват специално уточнение на страницата си във Фейсбук. Обяснението е за какво е била срещата с ДПС вчера, на която като участник беше и санкционираният по "Магнитски" депутат от Движението Делян Пеевски. И това породи коментари и опасения, че е в ход процес на някакво "легитимиране" на повече от противоречивата фигура на Пеевски. 

"Винаги сме заявявали, че ще водим разговори с всички парламентарни групи за конституционна реформа. Това беше единствената цел на срещите с групата на ДПС вчера", се казва в официалното съобщение от ПП. Името на Пеевски все пак не е споменато.

И още:

"Разговаряхме, докато всички медии бяха в парламента и наблюдаваха какво се случва. А съставът на кабинета "Денков-Габриел", който обявихме вчера, не оставя място за спекулации, че някой извън отговорните за съставянето на правителство може да кадрува в него."

Ето и целия текст:

Една от ключовите цели на редовния кабинет и на мнозинството в този парламент, освен приемане на бюджет и влизане в Шенген и еврозоната, е цялостна съдебна реформа и работещи институции, регулатори и служби за сигурност, които да върнат доверието на гражданите и справедливостта в държавата.

За част от тези цели е нужно конституционно мнозинство от 160 гласа в Народното събрание. Винаги сме заявявали, че ще водим разговори с всички парламентарни групи за конституционна реформа. Това беше единствената цел на срещите с групата на ДПС вчера. Разговаряхме, докато всички медии бяха в парламента и наблюдаваха какво се случва. А съставът на кабинета "Денков-Габриел", който обявихме вчера, не оставя място за спекулации, че някой извън отговорните за съставянето на правителство може да кадрува в него.

ДПС ще гласува "против" кабинета

По БНТ в събота вечер депутатът от ДПС Хамид Хамид декларира, че ДПС ще гласува против кабинета. "Не вярваме на участниците в този процес", каза той и за ГЕРБ-СДС, и за ПП-ДБ. Доверие от ДПС имали само на Мария Габриел. Той обяви още, че от Движението щели да са гаранти за конституционните реформи.