Гърция трябва да направи геополитически завой към Русия, смята Гавриил Аврамидис – представител на дясноцентристката партия „Независими гърци“ (АНЕЛ).

Тя влезе в коалиция със спечелилата убедително парламентарни избори радикална левица "Сириза". Така депутатите от двете партии събраха повече от 50 на сто от депутатските места.

„Смятаме, че трябва да бъде извършен геополитически завой към Русия. Неслучайно Панос Камменос (лидерът на партията - б.р.) на 15 януари посети Москва и се срещна с представители на управляващата партия, включително и с ръководителя на комисията по международните въпроси към руската Държавна дума Алексей Пушков“, каза Аврамидис пред руския в. "Взгляд".

Той добави, че е важно намерението на Русия да строи газопровод за доставка на природен газ към Централна и Източна Европа, който да минава през Гърция и Турция и че през 2019 г. ще изтече договорът за транзит на руски газ за Европа през Украйна.

„Това е важен въпрос, който ни, като политическа партия, искаме да обсъдим, защото подкрепяме усилията на Русия в тази насока“, категоричен е Аврадимис.