Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Апелативният съд в Пловдив не даде ход на делото срещу радикалния ислям, съобщи БГНЕС.

Адвокатите на обвиняемите поискаха нови доказателства и на закрито заседание съдът ще обсъди с прокурора кои точно доказателства да бъдат допуснати.

Сред исканите нови доказателства адвокат Ина Лулчева посочи съболезнователното писмо, което е написала кралица Елизабет II  по повод смъртта на краля на Саудитска Арабия Абдула.

Сред основните обвинения, по които бяха осъдени имамите, е организация, която е създадена и подкрепяна финансово от фондации от Саудитска Арабия. Скорошната смърт на саудитския владетел, посочи Лулчева, бе почетена от всички държавни глави, той бе наречен пазител на мира и това поставя под съмнение смисъла на обвиненията, каза тя.

Освен британската кралица адвокатите на обвиняемите приведоха като доказателства за невинността им редица текстове от Библията, предимно от Стария завет, в които жената е също толкова неравнопоставена, а божественият закон е по-висш от човешкия – нещо, което бе дефинирано от пазарджишкия съд по-рано като антидемократична пропаганда в обвинението.

Адвокатите поискаха също така разпит на редица лица, сред които университетски преподаватели и управата на фондация "Аллах ал Ислами", с които по данни на обвинението обвиняемите са се срещали. На тях ще им бъдат зададени редица въпроси, сред които финансиране на дейността на имамите.

Защитницитенастояха за теологична експертиза на книгите, намерени в имамите.

Росица Пенкова, адвокат на Ахмед Муса Ахмед, който единствен по това дело получи ефективна присъда, а в момента е в ареста заради делото срещу джихадистите от Пазарджик, каза, че той има завършен курс за проповядване.

Очаква се до седмица да стане ясна новата дата за делото.

Ключови думи

Коментари

Стоян

Ако това са доказателства за пред съд то няма съмнение защо за публична екзекуция се излиза чист като сълза срещу сума по-скромна от сметка в БИАД...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.