"Тотнъм" е постигнал устна договорка с Ангелос Постекоглу за нов старши треньор на "шпорите", съобщи журналистът Фабрицио Романо в профила си във Фейсбук.

57-годишният австралийски специалист с гръцки корени е начело на "Селтик", с който за 2 години стана два пъти шампион и спечели общо пет трофея.

Очаква се Постекоглу да подпише договор за 24 месеца с лондончани с опция за продължаване с още един. Ще бъде представен вероятно тази седмица, а шампионът на Шотландия ще получи финансова компенсация.

"Тотнъм" изпадна в криза в изминалия сезон, като завърши едва на осма позиция във Висшата лига, оставайки извън евротурнирите. Кристиан Стелини и Райън Мейсън последователно и временно бяха начело на отбора от Северен Лондон след раздялата с италианеца Антонио Конте през март. 

Брендън Роджърс, напуснал "Лестър" малко преди "лисиците" да изпаднат, се очаква да замени Постекоглу на "Селтик парк".

А според английски издания като "Дейли мейл", "Тотнъм" е заявил на клубове като "Реал" (Мадрид) и "Манчестър Юнайтед", че Хари Кейн не е за продан. Договорът на тарана изтича догодина, но въпреки това президентът на клуба Даниел Леви не иска да се разделя със своя капитан.

Както "белите", така и "Юнайтед" търсят централен нападател.