Николай Киров и досегашният треньорски екип на "Берое" се разделят с клуба и няма да водят тима в предстоящия бараж за място в Първа лига през следващия сезон, обявиха официално старозагорци.

Двубоят срещу "Спортист" (Своге) ще се играе на 10 юни от 17:30 часа, а до края на деня ще бъде обявен и стадионът. Тимът от Своге е представител на Втора лига, победителят ще играе в елита от месец юли, а загубилият - във втория ешалон.

В този решителен сблъсък "беройци" ще бъдат водени от Веселин Пенев (треньор на втория тим в клуба), Иван Желев (наставник на юношите до 17 г.) и Мирослав Радев (готви вратарите в ДЮШ).

"Берое" благодари на треньорския екип за съвместната работа, професионалното и коректно отношение и пожелава на всички много успехи занапред, се казва в официалното съобщение.

Николай Киров застана начело на "зелено-белите" в средата на септември, когато замени напусналия Петър Хубчев. Вчера под ръководството на Киров "беройци" бяха на минути от спасението при 1:1 в края срещу "Хебър" в Пазарджик, но допуснаха два гола в добавеното време и паднаха с 1:3.