"Корнелия Нинова играе ролята на асистентка на Гешев."

Това обяви в кулоарите на парламента в петък депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в серията от размяна на любезности с БСП по повод документите, внесени от главния прокурор Иван Гешев в НС по "Барселонагейт" в подкрепа на искането за свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Преди това Нинова съобщи, че партията ѝ внася проект за решение за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ. Тя се оплака и че председателят на НС Росен Желязков от ГЕРБ затруднява достъпа на народните избраници до предоставените от прокуратурата документи.

Според Манев в последните дни много хора започнали да играят двойнствена роля.

"Не ви ли прави впечатление, че бутонът ENTER (израз на главния прокурор, според когото бил предупреден, че ако не си подаде оставката до определен срок, ще бъде натиснато въпросното копче като знак на заплаха от нелицеприятни разкрития-бел. ред.) работи за Гешев. Г-жа Корнелия Нинова стои, стои и като някой ѝ натисне бутончето, започва да играе ролята на асистентка на г-н Гешев например. Излиза и започва да развива неговите тези", обяви депутатът от ГЕРБ и определи Нинова като "изключително добра парламентарна актриса".

Той не пропусна да направи и връзка (споменава нееднократно и от други представители на парламентарната му група), че само няколко часа след пресконференцията с късането на оставката от главния прокурор и обвиненията от негова страна към "лицето Бойко Методиев Борисов", дойде решението на БСП, че няма да даде подкрепата си за правителство с първия мандат на ГЕРБ. Нинова отрече на няколко пъти да има връзка между двете събития.

"Имаше ли причини всичко това да се случи – да участват в преговори с нас, да разговарят и изведнъж да минат на друга позиция и да се включат по сигнали на прокуратурата, предполагам на г-н Гешев лично", попита той, реторично явно.

"Има ли съмнения за някакви сили, с които ги държи този човек, някакви записи на лица, свързани, примерно, с големия за г-жа Нинова въпрос продавани ли са оръжия? Някой комуникирал ли си е с военно-промишления комплекс по нейно време (когато беше вицепремиер и министър на икономиката в кабинета "Петков" - бел. ред.), има ли там някакви съмнения", продължи депутатът със серията от въпроси. 

Според Манев Нинова много добре знаела правилника за работа с документи в  НС, както и че нито се ограничава, нито се забранява на депутат да се запознае с тях. Той прочете и списък на народните представители, запознали се с въпросните документи: Тошко Йорданов и Гроздан Караджов – "Има такъв народ"; Владислав Панев – "Продължаваме промяната-Демократична България"; Корнелия Нинова и Георги Свиленски – "БСП за България".

"Изпълнени са изискванията, пуснали са документ до председателя на парламента, той им е разреши, прочели са документите", твърди той.