Мястото за кариерно развитие на младите ни сънародници е България - с този апел вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел откри двудневния форум "Кариера и живот - защо в България?" и национална дискусия "Демографията няма цена" в София

Според Мария Габриел платформата дава шанс на всеки желаещ да стане част от бизнес системата на България. Тя разказа за професионалния си опит като еврокомисар от март т.г. по време на посещение в Силициевата долина, където имало засилен интерес към страната ни.

Налагало ѝ се постоянно да отговаря на запитвания "Кои са водещите български университети?", "Кои са водещите български стартъп компании?" и други. Габриел обаче се впечатлила от въпроси като "Каква е връзката между индустрията и университетите?", "Какви шансове имат талантите да се развият в България?".

"Ето това е смисълът на тази инициатива днес - да даде шанс на младите таланти да намерят своето място за реализация именно в родината ни", посочи Габриел.

Тя благодари на водещите Иван Христов и Андрей Арнаудов, автори на платформата, защото според нея инициативата "Кариера и живот  - защо в България" е амбиция и  двигател на иновационна система ново поколение, която ще докаже, че мястото на младите ни сънародници за кариерно развитие е именно родината ни. 

Над 85 щанда участват днес в изложението, каза телевизионният водещ Андрей Арнаудов. Колегата му Иван Христов обясни, че представителите на компаниите дават изключително полезна и точна информация - от позицията до задълженията, свързани с нея и размера на първоначалната заплата. 

БТА