"Левски" назначи Николай Костов за треньор, съобщиха от пресцентъра на клуба. Изборът на "сините" бе неочакван - предполагаше се, че ръководството на тима ще предпочете чужденец да застане начело на отбора. Спрягани бяха сърби, най-вече бившият национал Саво Милошевич.

Това ще бъде втори престой начело на "Левски" за Костов. Преди 11 години, през сезон 2011/12, той бе наставник на "сините" за 11 мача, в рамките на които записа 9 победи и 2 загуби. Два периода прекара и като футболист в отбора - през сезон 1989/89 и през 1993/1994 г., в които изигра общо 8 мача.

Костов води множество отбори в чужбина - кипърските "Анортозис", "Олимпиакос" (Никозия), "Онисилос" и АЕК (Ларнака), арменския "Бананц", руския "Тосно", украинските "Металург" (Донецк), "Таврия", "Карпати" (Лвов) и "Стал", както и казахстанския "Шахтьор" (Караганда). За последно той бе треньор на казахстанския "Каспий" през 2022 г.

В България е работил в "Добруджа" и в "Ботев" (Пд). 

Представянето на Николай Костов ще бъде преди първата тренировка на отбора за предстоящия сезон, която ще се проведе на 21 юни. Очаква се в екипа му да влезе друг бивш играч на "Левски" - Саид Ибраимов, който бе дългогодишен асистент на Станимир Стоилов в "Литекс", "Ботев" (Пд) и "Астана".