Кривой рог, родният град на украинския президент Володимир Зеленски и най-голямото украинско пристанище на Черно море, Одеса, за втора поредна нощ станаха мишени на всекидневните  руски ракетни атаки, съобщават украинските медии тази сутрин.

Въздушна тревога снощи е била обявена в ред области на страната, предаде новинарският сайт НВ.

Кметът на Кривой рог, Александър Вилкул каза, че руски ракети с въздушно базиране са поразили две промишлени предприятия, които не са с военно предназначение и че разрушенията в тях са значителни. Ранен е един работник, но животът му не е в опасност.

Руски стратегически бомбардировачи Ту-95 са изстреляли снощи четири ракети Х-101/Х-555, една от които е била свалена от украинската противовъздушна отбрана, (ПВО), а три са попаднали в промишлената зона на Кривой рог. Украинската ПВО е свалила всички 20 дрона-камикадзе иранско производство "Шахед-136/131", 13 от които - над Одеса. Освен това е свален руски оперативно-тактически безпилотен летателен апарат, извършващ разузнаване над Източна Украйна. Съобщенията са на украинското военно командване във Фейсбук.

Същевременно администрацията в контролирания от Русия полуостров Крим съобщи за украинска атака с безпилотни летателни апарати.

Според ръководителя на администрацията Сергей Аксьонов през изтеклата нощ и тази сутрин са били свалени шест и заглушени три дрона. Един се е взривил в село Докучаево, на 40 км от град Симферопол. Няма жертви, но са нанесени известни щети, уточни Аксьонов, цитиран от ТАСС.