"Лудогорец" изтегли "Балкани" от Косово в първия предварителен кръг на Шампионската лига. Жребият бе днес.

"Орлите" ще бъдат гости в първия мач на 11-и или 12 юли и домакини за реванша на 18/19 юли.

"Балкани" спечели втората си поредна титла на Косово преди месец, финиширайки на три точки пред "Дрита" в първенството. Треньор на отбора е 56-годишният Илир Дая, който е водил още десет клуба от региона.

Титулярните екипи на "Балкани" са с оранжеви фланелки, черни гащета и оранжеви чорапи.

Германски защитник е първото лятно попълнение на "орлите"

"Лудогорец" осъществи първия си летен трансфер. 12-кратните шампиони привлякоха германския ляв бек Марсел Хайстер (30 г.), съобщават от клуба.

В понеделник вечерта "Лудогорец" и унгарският "МОЛ Фехервар", където за последно игра Хайстер, финализираха сделката. Бранителят пристига като свободен агент и за него няма да бъде платена трансферна сума.

Междувременно, германецът премина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете, като във вторник сутринта се присъедини към тима на лагера в Банско. Хайстер вече направи първа тренировка с "орлите", след което официално беше представен от наставника Ивайло Петев.

Хайстер има богата кариера. Освен за "Фехервар", той е играл и за унгарския гранд "Ференцварош", както и за израелския "Бейтар" (Йерусалим), хърватските "Истра" и "Задар" и германския "Хофенхайм".

Интересен факт е, че с екипа на "Ференцварош" Марсел Хайстер се изправи срещу "Лудогорец" през 2019 г., когато двата тима се срещнаха четири пъти - два в предварителния кръг на Шампионската лига и два в група H на Лига Европа.

Година по-късно "Ференцварош" влезе в групите на Шампионската лига, а бранителят игра срещу грандовете "Барселона" и "Ювентус".