Броени секунди разделиха националния ни отбор от престижна победа над Сърбия в група G на евроквалификациите - 1:1 в Разград. Дарко Лазович изравни с тежък удар в 6-ата минута на добавеното време (от шест!). Жалко, България заслужаваше да победи.

Кирил Десподов откри в 48-ата минута, като оползотвори асистенция на Ивайло Чочев. Тимът ни имаше продължителна атака след почивката, осребрена от точен  завършващ удар на капитана.

В 68-ата Филип Кръстев удари греда с едно от първите си докосвания, след като влезе от скамейката. Тогава можеше да бъде решено всичко. А селекцията ни можеше да води още преди почивката - в 32-ата Георги Русев бе изведен сам срещу вратаря на гостите и имаше достатъчно време за реакция, но не уцели рамката.

Сърбите създадоха чисти голови положения едва в края, когато удари на Груич и Йовелич бяха блокирани, преди най-вероятно да се озоват в мрежата. Валентин Антов пък направи страхотен шпагат в краката на откъсналия се Лазович.

Но основно съперникът ни застрашаваше Иван Дюлгеров най-вече с центрирания.

България изигра най-силния си мач от много време насам и се размина с първа победа в евроквалификациите, но поне се отлепи от последното място и има 2 точки. Сърбия отстъпи първото на Унгария - двата отбора са с по 7 т.

Участниците на Световното в Катар дойдоха с голямо самочувствие в Разград. То им помогна в началото, но "лъвовете" бързо отвърнаха. Не отстъпваха в единоборствата, опитваха се да играят бързо и най-вече на контри. Сътвориха обаче и добри постепенни акции, така падна голът.

С отнета топка и бързина се стигна до ситуацията с Русев, който направи силен мач, а това може да се каже за почти всички с бели екипи тази вечер. В тези минути Сърбия достигна до центрирания и добра възможност, при която Лазович шутира в аут.

След почивката България започна прекрасно и до последните десетина минути стоеше много добре срещу играчи, които се подвизават във водещи клубове и топ първенства. В ситуацията на Филип Кръстев халфът имаше малшанс, а в други 2-3 ситуации не достигна опит и увереност.

При доста смени и в двата състава, гостите натиснаха сериозно в последните десетина минути. Доста се пропука десният фланг на защитата ни, макар че голът падна от левия. В интерес на истината - той се "печеше", но фактът, че не достигнаха секунди, заболя.

И все пак - футболният сезон завършва малко по-оптимистично в България, а мачовете на националите наесен ще се чакат с по-голям интерес и позитивизъм.