Въздушна тревога беше обявена по цялата територия на Украйна рано тази сутрин, съобщиха въоръжените ѝ сили. Издадени са предупреждания за опасност от руски ракетни удари и нападения с дронове, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В различни канали в социалната мрежа Телеграм се съобщава за взривове в няколко области, от Лвовска на запад, което е доста далеч от фронтовата линия, до Херсонска на юг.

Противовъздушната отбрана свали дрон над южния руски град Курск, близо до украинската граница, съобщи малко по-късно губернаторът на областта, цитиран от Ройтерс.

В Телеграм Роман Старовойт написа, че тази нощ системите за ПВО са се задействали два пъти. Той не спомена нищо за жертви и разрушения и прикани местните жители да избягват всякакви възможни паднали отломки.

В последно време срещу Южна Русия бяха извършени поредица трансгранични нападения от територията на Украйна. Имаше и навлизания на въоръжени групи, за които впоследствие отговорност поемаха опозиционни организации, противопоставящи се на Кремъл.

Украйна редовно отказва да коментира подобни нападения и навлизания на въоръжени групи.