Една от най-престижните докторски награди "Медик на годината" за 2014-а бе връчена на проф. Огнян Хаджийски. На официална церемония в столичния хотел "България" националният консултант и ръководител на клиниката по изгаряния и пластична хирургия в болница "Пирогов" получи плакет заради стотиците хора, които е върнал към живот, след получени изгаряния. Наградата му бе връчена от нейния създател и главен редактор на специализираното медицинско издание "Форум Медикус" Дарина Стоева.

Проф. Хаджийски работи в "Пирогов" от 1977 година, но започва професионалния си път от Габрово. През неговите ръце и грижи са преминали хиляди болни, озовали се в огнен капан у дома или на работното си място. Той лично се отзовава при най-тежките инциденти. 

"Той отиде на място, когато имаше обгорели работници в мини Марица Изток, към него се насочват и всички битови инциденти. За съжаление той беше и лекуващият лекар на самозапалилите се през годината. И това са случаи, при които действително става дума за борба за човешки живот, затова проф. Хаджийски заслужава наградата", обоснова избора Дарина Стоева. 

Заради своя професионализъм, професорът неотдавна бе отличен и като един от "Най-добрите доктори на България" в медийния проект на Дарик Радио.

"Пирогов" направи много за мен. Даде ми много неща. Взе ми много години, почти 40 г., прекарани в болницата, но аз ги считам не като взети, а като дадени", каза в предаването "Хоризонт до обед" на БНР проф. Огнян Хаджийски часове преди да получи наградата "Медик на годината".

"Аз съм прям човек. Винаги, когато съм говорил с пациентите, съм казвал истината в очите и винаги съм си мислел, че ние, лекарите също може да бъдем пациенти. Бих искал като евентуален пациент да се отнасят с мен така, както аз сега се отнасям с моите пациенти. Грижата, топлотата, човешките отношения не бива да се забравят. Колкото и да плюят лекарите, колкото и да скачат да ни бият, аз мисля, че човек не трябва да забравя каква хуманна професия е поел, работи с нея. Не бива да гледаме хората нито като портмонета, нито като клинична пътека. За мен всички сме равни", смята проф. Хаджийски.