Вила на регентите - имотът на прокуратурата в Боровец, за която Борислав Сарафов твърди, че е била използвана от вече бившия главен прокурор Иван Гешев като частна резиденция и то безплатно, е била ремонтирана за 700 000 лева, като е била оборудвана и с хидромасажна вана. Гешев не е живеел там за постоянно, но е бил чест гост. Останалите посетители в последните години били членове на Висшия съдебен съвет, представители на пресцентъра на прокуратурата и самият Сарафов - бивш заместник на Гешев, сега изпълняващ функциите на обвинител номер едно. На практика вилата, вместо като място за почивка на прокурорите, каквото би трябвало да е предназначението й, се е ползвала за срещи, съвещания и отдих на Гешев и приближените му, какъвто самият Сарафов до скоро бе.

Това става ясно от репортаж на бТВ, която е получила разрешение от сегашното ръководство на прокуратурата да снима в комплекса от 18 дка - от основна къща, бунгала, барбекю, сграда за 17-те служители и др.

Вила на регентите влезе във фокуса на вниманието, след като изненадващо обърналият се срещу Гешев негов заместник Сарафов обяви на пресконференция през май:

"Чухме, че Гешев е голям родолюбец и българин може би затова използва като лична резиденция една къща, която се намира в Боровец. Това е т.нар. вила на регентите. Към момента тя е служебна база за почивка на ПРБ, но до нея няма достъп никой от магистратите, защото Гешев я приватизира за собствено ползване, а служителите от базата на прокуратурата, които са служители на прокуратурата и от парите на прокуратурата се плащат заплати, той използва като слуги."

От документацията по обществените поръчки, свързани с вилата, става ясно, че няколко месеца след избора на Иван Гешев за главен прокурор през 2020 г. е обявен търг за ремонтни дейности за над половин милиион лева, достигнали до над 700 000 лева с последвал анекс. Там е предвидена и хидромасажната вана. Много средства са били вложени в оборудването на имота с камери.