ЦСКА-София се разделя с нападателя Дюкенс Назон, пише сайтът grenoblefoot.info, цитиран от БТА. Реално това не е новина - към тарана има интерес от Китай и Турция, но сделката се бави по няколко причини.

Първата е, че Назон играе в турнира "Голд къп" с тима на Хаити, втората - ЦСКА-София иска да си осигури заместници в атаката си.

Според grenoblefoot.info на мястото на хаитянина, който стана голмайстор на "червените" през миналия сезон, вече е договорен Матиас Фаетон от "Гренобъл". Което също не е новина - беше съобщено още преди няколко дни във Франция, а оттам и в България.

Фаетон е национал на Гваделупа и се твърди, че "червените" ще платят около 2 милиона евро за правата му. Агентът на играча вече е в София за финализиране на последните детайли по сделката. Острието също участва в "Голд къп" със селекцията на островната страна, която е част от Франция.

ЦСКА-София също така е постигнал договорка с "Бейтар" (Йерусалим) за връщането в България на крилото Данило Асприля - бивш играч на "Литекс", потвърди за БТА източник от клуба. 34-годишният колумбиец направи добър последен сезон за израелците с 18 гола и 6 асистенции в 36 мача.

Асприля вече е подписал личния си договор с клуба от "Българска армия". Той изигра 73 мача с 25 попадения и 15 асистенции за "Литекс" в периода 2014-2015 г. (два сезона), а през януари 2016 г. беше продаден за 2,5 милиона евро на "Ал Аин" (ОАЕ).