Трета поредна нощ на размириците във Франция, след като 17-годишен младеж бе застрелян от полицай, предаде ДПА, цитирана от БТА. Безредици във връзка със смъртта на младежа имаше в региона на Париж, в други френски градове и дори в Белгия.

Арестувани са най-малко 875 души.

Банков клон в Нантер бе подпален вчера вечерта, като пламъците обхванаха и намиращи се над него жилищни помещения. Пожарникарите се справиха с огъня, няма пострадали.

Хиляди хора излязоха на демонстрация в Нантер с искане за справедливост след смъртта на младежа. Бързо се стигна до сблъсъци между демонстранти и полицията, съобщават в. "Паризиен" и Бе Еф Ем. Служители на реда бяха замеряни с коктейли "Молотов", докато хеликоптери прелитаха в небето. На място пристигнаха специални части. Арестувани са 19 души.   

В пристанищния град Марсилия стотици демонстранти влязоха в сблъсъци с полицията, като имаше случаи на ограбване на магазини. В Лил, Лион и Бордо бяха разположени специални полицейски части.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен обяви по-рано, че властите разполагат 40 хиляди полицаи из цяла Франция, за да бъде сложен край на безредиците.

Френският президент Еманюел Макрон окачестви смъртта на младежа като "необяснима и неизвинима". В същото време той разкритикува вчера насилието срещу "институциите и републиката", което според него е необосновано.