Примата на българската естрада Лили Иванова създаде фондация, на която ще прехвърли цялото си наследство - духовно и материално. Това съобщават от екипа на певицата на страницата на изпълнителката във фейсбук.

Фондация "Лили Иванова" ще съхранява творчеството и за бъдещите поколения, пише още в съобщението. Предвидени са изложби, филми и концерти.

В последното десетилетие Лили Иванова работи със своя LI Orchestra, а аранжор на цялата ѝ програма, включваща както нови песни, така и хитове с нови, съвременни аранжименти, е Ангел Дюлгеров.

За да изпълни целите си, фондация "Лили Иванова" ще разработва и реализира както собствени проекти, така и ще участва в съвместни програми с чуждестранни асоциации, фондации, правителствени и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и култура.

В задълженията на дружеството с идеална цел ще влиза "опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и др.", допълва бТВ.

Изпълнителен директор на фондацията е самата Иванова, тя ще бъде подпомагана от настоятелство.