С шофьорска книжка на по-малко от 4 месеца е младежът, който вчера предизвика катастрофа на пътя Китен-Приморско. При нея той загина, а петима са в болница, като двама са в изключително тежко състояние в реанимация.

От кадрите днес ясно се вижда, че младият "джигит" с БМВ, който в дъжд и без никаква видимост е изпреварвал колона от автомобили, се е ударил - за щастие на отсрещните хора, в огромен пикап "Нисан навара". Несъмнено, ако бе връхлетял по-малка или с по-нисък клас на защита кола, резултатите щяха да са още по-ужасни.

Днес Нова тв съобщи, цитирайки местния КАТ, че спътникът на момчето е в изключително тежко състояние, а жена, пътувала в джипа, е била заклещена, преди да успеят пожарникарите да я извадят със специални средства.

Така двамата от общо петима ранени - 40-годишна жена и 18-годишният спътник на загиналия млад водач, са в реанимация с опасност за живота. Сред другите пострадали има и дете - от джипа.

„Причините за този инцидент са съвкупност от фактори. На първо място – малкият опит зад волана на загиналия шофьор. Несъобразената скорост с пътните условия, които са били доста влошени заради времето – също са допринесли за инцидента”, заяви в ефира на Нова тв старши инспектор Константин Вангелов от „Пътна полиция” – Бургас.