Кремъл убива Саакашвили. Посредством Грузия.

Това обяви украинският президент Володимир Зеленски, който нареди на посланика на страната в Грузия да се върне до 48 часа за консултации във връзка с влошеното здраве на бившия грузински президент Михаил Саакашвили, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Вчера 55-годишният Саакашвили се яви чрез видеовръзка от болницата на заседание на грузински съд. Бившият президент, за когото неговите привърженици твърдят, че е станал жертва на отравяне, изглеждаше много слаб и изтощен, отбелязва АФП.

"Днес светът отново видя как Кремъл - посредством сегашното грузинско правителство - убива украинския гражданин Михаил Сакашвили", реагира вчера Зеленски.

Той за пореден път призова Тбилиси да предаде на Киев Саакашвили, за да получи необходимото лечение. Лекарите на бившия грузински президент, който тежеше 115 килограма преди да бъде арестуван, твърдят, че той е отслабнал с 60 килограма в затвора, отровен е с тежки метали и страда от анорексия и кахексия.

Саакашвили е съден в Грузия по обвинения в злоупотреба с власт, които отхвърля като политически мотивирани.

Подоляк: Необходимо ли е "Грузия" да бъде синоним на канибализъм?

Необходимо ли е "Грузия" да бъде синоним на канибализъм?

Това попита съветникът на украинския президент Михайло Подоляк в "Туитър". 

"Грузия продължава бавно и цинично да изтезава своя бивш президент Михаил Саакашвили. Невероятно историческо... самоубийство. Какво е това? Наистина ли толкова много искате да получите насърчението на руснаците? Наистина ли искате да сте любимите и послушни васали на Путин? Наистина ли обичате открито да съсипвате европейската си перспектива? Мотивите на клиентите и изпълнителите са ясни. Но наистина ли е необходимо "Грузия" да бъде синоним на канибализъм?"