Днес обявявам създаването на гражданско, родолюбиво консервативно движение "Справедливост за България". Това каза доскорошният главен прокурор Иван Гешев в специално обръщение във "Фейсбук". Асоциирайки се явно със солидни маси народ, той оповести, че "ние, гражданите" имаме право да участваме в управлението.

Ето как родни политици реагираха на изявлението на бившия главен прокурор.

Кирил Петков

Бившият премиер и лидер на ПП Кирил Петков бе "хванат" на входа на НС и коментира лаконично появата на новия политически играч. 

"Това си е негов избор. Аз лично никога не съм имал доверие в този човек. Ако успее да спечели доверието на други хора, това е... в неговите правомощия", съобщи лидерът на ПП Кирил Петков.

Ивайло Мирчев

Депутатът от ДБ Ивайло Мирчев бе по-обстоен и по-остър в публикацията си във "Фейсбук": 

"Джовани Гешевтури основава “Справедливост за България” е като…

Цар Ирод основава гражданско сдружение “Грижа за пеленачетата”

или

Пабло Ескобар основава “Бащи християни срещу дрогата”.

Така де. Схванахте ми мисълта. Вече бившият Главен прокурор, активно участвал в крепенето на завладяната държава, днес говори за справедливост и лустрация и това щеше да е доста комично, ако не беше проява на нечовешки гьонсуратлък.
Да сложиш “за България” в името на организацията си не стига, за да изпереш репутацията на основателя. Съжалявам, че на българските граждани се налага да гледат толкова лош спектакъл. Това не е политика. Това, в най-добрия случай може да бъде озаглавено "Криворазбраната демокрация".

Деница Сачева

Почти принудена да коментира появата на новото движени се оказа бившата социална министърка и депутатка от ГЕРБ Деница Сачева. Причината - баща й участва в "Справедливост за България".

"Всеки гражданин на Републиката, в това число и баща ми, е свободен да избира на кого да симпатизира политически, Да, разбрах от медиите, че е влязъл в сдружението на г-н Гешев. За мен в това няма сензация, няма скрити връзки или зависимости. Това се нарича свободен избор. Нито той, нито аз някога сме влияели на решенията на другия. Личният избор носи и лична отговорност. Моят избор е ясен и няма да се промени. За неговия – пожелавам му здраве", добави Сачева.