Григор Димитров победи Иля Ивашка с 6:3, 6:4, 6:4 и се класира за третия кръг на "Уимбълдън". Той записа втори пореден успех с 3:0 сета, а в събота за място на осминафинала ще спори със стар познайник - американеца Франсис Тиафо.

Днес Димитров започна лошо и допусна пробив още в първия гейм, но бързо намери своя ритъм на игра. Върна пробива за 3:3, след което направи още един и приключи първия сет с 6:3.

Във втория първата ни ракета уверено печелеше подаванията си и успя да осъществи единствения пробив в третия гейм, така затвори частта с 6:4.

В третата част българинът направи пробив в седмия гейм, поведе с 4:3, но още в следващия гейм Ивашка получи възможност да върне брейка и той се възползва, изравнявайки за 4:4.

Димитров отново проби подаването на съперника за 5:4, след което приключи мача на свой сервис със седмия си мачбол след  2:11 часа игра.

Григор направи 11 аса и 31 печеливши удара. Следващият му съперник е по-силен и се намира с отлична форма, наскоро спечели турнира в Щутгарт.

Британец с "уайлд кард" елиминира четвъртия в схемата

Участващият с "уайлд кард" британец Лиъм Броуди поднесе голямата изненада до момента на "Уимбълдън" след победа срещу четвъртия в схемата Каспер Рууд от Норвегия с 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:0.

Подкрепян от публиката, Броуди спечели първия сет, но в следващите два Рууд успя да се наложи с 6:3, 6:4. Нататък британецът доминира и след 6:3 изравни 2:2, а в решителния пети сет дори не даде гейм на норвежеца.

Германецът Александър Зверев пласира 20 аса и спечели трудно срещу нидерландския квалификант Гайс Брувер с 6:4, 7:6(4), 7:6(5).

Защитаващата титлата си Елена Рибакина се класира за третия кръг. Третата в схемата казахстанка надигра французойката Ализе Корне с 6:2, 7:6(2) за 1:44 час игра.