Фамилията Делон отново е в центъра на вниманието на френските медии, като този път децата на актьора Ален Делон - Анушка, Ален-Фабиен и Антони, се опитват да спасят баща си от жената, настанила се при него, докато звездата на френското кино се възстановява от получения през 2019 г. инсулт, разказва БТА.

Актьорът, който е на 87 години, писмено подкрепи жалбата, внесена в полицията в Монтаржи, департамент Лоаре, от синовете и дъщерята на Делон, обяви семейният адвокат Кристоф Айела.   

Антони, Ален-Фабиен и Анушка твърдят, че баща им е обект на тормоз и личното му пространство се нарушава от нанеслата се при него Хироми Ролен (66 г.). В интервюта за френски медии от 2021 г. Ален Делон я представя като неговата "японска спътница". В документалния филм, излъчен по TV5 Monde, иконата на френското киното дори похвали Ролен, че е била до него "по време на целия възстановителен процес".

Оттогава тя се появява до Ален Делон в публичното пространство - до него е на  погребението на Жан-Пол Белмондо през септември 2021 г., а през май т.г. японката присъства на предпремиерата на филм на Ален-Фабиен, припомня в. "Монд". Тогава той публикува в профила си в Инстаграм своя снимка в киносалона и фотография на баща си, седнал до Хироми Ролен.

Няколко месеца по-късно обаче трите деца на актьора твърдят, че тя си позволява унизително и оскърбително отношение към Ален Делон и към тях, изолира го от близките и приятелите му, агресивна е, контролира телефонните разговори и личната кореспонденция на актьора. Според френски медии тя стои зад голяма част от конфликтите във фамилията на звездата на френското кино и умело дърпа конците зад кулисите.

Друга жалба срещу Ролен, но само от свое име, внесъл и Антони Делон, който е най-големият син на актьора. Тя е подадена в Париж с твърдения за психически тормоз, насилие над уязвимо лице, злоупотреба със слабост и жестоко отношение към животно. Според Антони Делон тази ситуация продължава от две години и заради това баща му се е принудил да поиска писмено жената да напусне дома му. Той твърди, че кучето на актьора "е било малтретирано и пребито".

Децата на актьора са на мнение, че той е под натиск да сключи брак с Хироми, което поражда съмнения за "поведение, което не е лишено от парични намерения", писа в. "Паризиен". Според изданието Анушка Делон се оплакала, че е била "обидена" от Ролен и й било забранено го посещава баща си в имението му в Души-Монкорбон, департамент Лоаре. Там японката изолира Ален Делон от света. 

Трите деца на кинозвездата се надяват с предприетите действия да сложат край на тази ситуация, с която и баща им не е съгласен. Веднага след депозирането на жалбите, прокуратурата в Монтаржи започна предварителна проверка.

Не закъсня и отговорът на Хироми Ролен, която категорично отхвърля обвиненията на наследниците на Делон. Тя "отрича всички обвинения, отразени широко медиите”, заяви адвокатът ѝ Ясин Бузру в разпространено изявление до медиите. Освен това Ролен  твърди, че "била насилствено изведена от имота от бодигардовете на актьора". Тя се готви да внесе жалба срещу децата на Делон и охранителите, упражнили насилие, като щяла да приложи медицински документи.

Синът му Антони обяви пред BFMTV, че жената е бивша служителка, а не партньорка на баща му. Първоначално се е грижела за имението на Ален Делон в Швейцария, когато актьорът го обитавал. Постепенно обаче започнала да се сближава с актьора, който в последните години изключително рядко се появява публично и предпочита да живее в уединение.

Всъщност Ролен се е изявявала в киното и от доста време познава Делон. От 80-те години на миналия век насам Хироми Ролин работи по множество филми и сериали във Франция. Според в. "Монд" тя е работила като втори помощник-режисьор във филма "Завръщането на Казанова" от 1992 г., в който актьорът изпълнява главната роля. Името й фигурира и в екипа, работил по сериала "Франк Рива", излъчен през 2003 г. по телевизионния канал "Франс 2", в който главната роля е поверена на Ален Делон.

Предварителното разследване сега трябва да установи дали са основателни твърденията на децата на актьора.